Onze missie is dat wij brouwen voor een betere wereld, om mensen te verbinden en onze passie te delen.
De bieren zijn ongefilterd en ongepasteuriseerd en kennen een nagisting op fles. Door de toevoeging van lindebloesem zorgt dit voor een eigen karakter en een heerlijke geur. De Sancti Adalberti bieren zijn geënt met het water uit de bron op de Adelbertusakker in Egmond-Binnen waarvan wonderverhalen vertellen over de genezende werking.
Gebrouwen in licentie met de abdij van Egmond en daarmee het enige Nederlandse Benedictijner abdijbier.
De brouwerij bestaat uit een brouwhuis met drie ketels van elk 34 hl. Een maisch annex kookketel, een klaringskuip en een whirlpool om de hop uit de wort te filteren. Het geheel wordt verwarmd d.m.v. stoom uit een stoomgenerator. Per brouwsel wordt er 20 hl. bier geproduceerd.
Het benodigde mout voor de bierbereiding wordt geplet in een drie walsen schrootmolen. Daarna wordt er gemaischt om het zetmeel om te zetten in moutsuikers. De volgende stap is de filtratie in de klaringskuip, de bierbostel blijft achter en de wort word nu gekookt voor anderhalf uur. (de biologische bierbostel wordt afgevoerd naar de Klompenhoeve, een biologische geitenboerderij ). Tijdens het koken wordt de hop toegevoegd.
Na het koken wordt de wort afgekoeld via een platenkoeler tot 18°C en via een beluchting station met lucht verrijkt en daarna van de juiste hoeveelheid gist voorzien. De wort wordt vergist in 6 cilinder conische gist-lager tanks van 27 hl. En 4 tanks van 55 hl., alwaar de wort in 1 week zal vergisten en het jonge bier 3 tot 6 weken zal rijpen.
Het bier wordt ongefilterd afgevuld in flessen en fusten, waarna de flessen een week lang kunnen nagisten in onze warme kamer. Verder bestaat de brouwerij uit een warmwatertank en een c.i.p. installatie voor de reiniging van het brouwhuis, leidingen en de afvulmachine.
De brouwerij heeft de beschikking over een laboratorium voor kwaliteitscontrole en microbiologisch onderzoek m.b.t. de houdbaarheid. Tevens worden hier de benodigde giststammen bewaard en opgekweekt voor de vergisting van de diverse bierensoorten.
Uiteraard wordt de hele productie uitgevoerd volgens de laatste duurzaamheidsprincipes.
Het bier wordt gebrouwen in licentie met de Abdij van Egmond en is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van Egmond. De brouwerij werkt o.a. met mensen uit de zorg en biedt leerplekken. Als dat het laatste wonder van Adelbert niet is.